26. ledna 2015

Jak na lepší a kvalitnější fotky

Fotky jsou nezbytnou součástí blogování a, co si budeme nalhávat, velkým lákadlem pro čtenáře. Vyfotit kvalitní fotku není už zdaleka tak složité, jako to bývávalo, nicméně právě proto jsou na fotky tak vysoké nároky - minimálně musí být dokonale ostrá.

Proto je s podivem, jak dokonale Blogger dokáže z kvalitních, hezkých fotek udělat rozmazaný chrchel barev a šmouh. A já vám teď poradím, jak tomu zamezit

Jak na lepší fotky?
1. Zmenšete své fotky dřív, než je nahrajete do Bloggeru! Tento bod je velice důležitý, proto ho nevynechejte. Nejen, že nahrávání půjde rychleji, fotky budou ve výsledku mnohem kvalitnější i po zmenšení. A z čistě technických důvodů - pokud tento krok přeskočíte a pak použijete tento návod, je dost možné, že načítání vašeho blogu, se celkově dost zpomalí. (Pokud nevíte, jak či kde fotky zmenšit, neváhejte se mi ozvat do komentářů nebo na mail.)

2. V Bloggeru přejděte v levém sloupci na Šablonu, poté klikněte na Personalizovat.



3. Po otevření nové stránky klikněte ve sloupci na Pokročilé.


4. Po rozevření nového sloupce sjeďte v nabídce až dolů na Přidat CSS.


4. Do bílého okna zadejte kód
.post-body img { min-width:600px; min-height:auto; }


5. Pozor! Místo 600px zadejte šířku pixelů, jaká vám vyhovuje. Šířku svého blogu najdete podle obrázku v Návrháři šablon pod heslem Upravit šířky. Pokud používáte postranní menu jako já, nezapomeňte jeho šířku odečíst od celkové šířky blogu.


6. V pravém horním rohu klikněte na Použít na blog. Poté můžete pokračovat v úpravách, zavřít okno nebo kliknout na Zpět na službu Blogger, kde se dostanete zpět do rozhraní Bloggeru.


7. Všechny fotky nastavujte výhradně na Původní velikost.

 A jsme u konce, vážení!
V případě dotazů či připomínek mě neváhejte kontaktovat do komentářů či na e-mail, ráda vám pomůžu!

Žádné komentáře:

Okomentovat